Obrázek by KamranAydinov on Freepik
Hospodyňky se dozvěděly, jak nahradit nudný a mnohem dražší „Olivier“. Zkušené kuchařky navrhly alternativní salát na novoroční stůl: levný, vydatný a velmi chutný. Potěší jak příznivce zdravé výživy, tak gurmány.
Ingredience:
- kuřecí řízek – 300 gramů;
- vejce – 4 ks;
- olivy bez semínek – 150 gramů;
- cherry rajčata – 200 gramů;
- sladká paprika – 200 gramů;
- listový salát – 1 svazek;
- petržel – 1 svazek;
- tvrdý sýr – 100 gramů;
- marinované houby – 150 gramů;
- konzervovaný zelený hrášek – 150 gramů;
- konzervovaná kukuřice – 150 gramů;
- majonéza – 3 polévkové lžíce nebo podle chuti;
- sůl, pepř – podle chuti.
Nejprve je třeba uvařit kuřecí prsa a vejce a poté je nakrájet na malé kostičky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a olivy a rajčata nakrájíme na 4 díly. Papriky nakrájejte na slámky a žampiony na kostičky.
Salát natrhejte rukama na malé kousky a petrželku nasekejte nožem. Salát naaranžujte ve vrstvách: listy hlávkového salátu, cherry rajčata, olivy, marinované žampiony, zelený hrášek, vejce, strouhaný sýr, kuřecí prsa, papriky a kukuřici. Jednotlivé vrstvy osolte a opepřete.
Salát přelijte majonézou, zálivku uhlaďte a posypte petrželkou. Pokrm bude ještě chutnější, když ho necháte chvíli stát v lednici.
Již dříve jsme vám prozradili, jak nahradit okurky v „Olivieru“.