Image by timolina on Freepik
S hostitelkami se podělil o recept na jemnou a vydatnou pomazánku na chleba. Připravuje se snadno a rychle: za pouhých 15 minut. Vyjde tak chutná, že červený kaviár necháváme stranou. Úspěšná varianta jak pro slavnostní tabuli, tak pro rodinnou snídani.
Složení: Kaviár, kaviár, kaviár, kaviár, kaviár, kaviár:
- tuňák v konzervě – 1 plechovka;
- tvrdý sýr – 70 gramů;
- cibule – 1 ks;
- vejce – 1 ks;
- rostlinný olej – 1 polévková lžíce;
- sůl, pepř – podle chuti.
Postup vaření:
Nejprve je třeba uvařit vejce natvrdo a nastrouhat je na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi na rostlinném oleji do průhledna.
Tekutinu z konzervy tuňáka slijte, ale nevylévejte ji, protože se bude hodit k tomu, aby pomazánka získala potřebnou konzistenci. Rybí maso rozmačkejte vidličkou, sýr nastrouhejte.
Všechny ingredience smíchejte a pošlete do mísy mixéru, všechny suroviny vyšlehejte do homogenní hmoty. Pokud se vám pomazánka zdá příliš suchá a hustá, přidejte trochu tekutiny z konzervy tuňáka a upravte konzistenci podle své chuti.
Dříve jsme si řekli, jak připravit německou chlebovou pomazánku.